Quantcast
Channel: Utestue – Bergene Holm Blogg
Viewing all 56 articles
Browse latest View live

Finalist 1 Uteromsprisen 2013 – utestue

$
0
0

Bergene Holm AS deler hvert år ut Uteromsprisen til spennende uterom i tre, som harmonerer med øvrig bebyggelse. Det kan være en terrasse, et lysthus, en vinterhage, grillhytte etc. som bidrar til et flott og anvendelig uterom. Premien er 50.000 kr.

I år har fagjuryen plukket ut tre likeverdige finalister. Du bestemmer hvem som skal vinne! Konkurransen går på hagebloggen Moseplassen i perioden torsdag 20. mars kl. 19.30 til torsdag 27. mars kl. 19.30.

Konkurranseregler:
Det kreves ingen innlogging for å få avgi stemmer.
Vi bruker tjenesten Polldaddy til å registrere stemmene. Du kan kun stemme én gang. Avstemmingen er skjult.
Den finalisten som får flest stemmer vinner konkurransen.
Vi forbeholder oss retten til å kontakte Polldaddy og motta oversikt over stemmegivningen når denne er avsluttet.
Vi presenterer vinneren når alt er funnet i orden.

Har du allerede stemt på din favoritt?
Legg igjen en hilsen på vår Facebookside og bli med i trekningen av en lekker hageslange fra Garden Glory!

 

Dette er finalist nummer 1: Utestue

Marianne & Arne Martin Koppen bor på Gon i Larvik i Vestfold, like ved sjøen. De har lenge drømt om en hagestue som de kan bruke hele året.

Såpass nære sjøen er uteplassen deres veldig utsatt for vind, selv på fine sommerdager. De ønsket seg derfor en hagestue med mange vinduer, slik at de fortsatt kunne nyte den fine utsikten og få inn mest mulig lys selv om de sitter i le for vinden.

Ideen til utforming er deres egen, mens arkitekt Olav Bruun-Trulsen har tegnet for byggmester Gisle Abrahamsen.

Støper fundament til hagestueUtestuen har blitt vinterisolert og kledd med lun trepanel, som er hvitmalt.

Hvitmalt trepanel

PauseDe bestemte seg tidlig for å ha TV-fri sone i hagestuen.

Stuen er innredet i en maritim, kystinspirert stil. Det er lyst og hyggelig og passer godt til utsikten mot fjorden.

Maritimt miljø

Maritimt miljøUtestuen forlenges med en deilig terrasse. Her knyttes plenen og terrassegulvet sammen med en bred trapp og store blomsterkasser.

Blomsterkasser og trappRekkverk og levegg er bygget opp av de samme lektene som er brukt på balkongen og i hagen fra før. Dette gir en fin helhet.

RekkverkOgså varmepumpen glir pent inn i dette uterommet.

Skjult varmepumpeDe impregnerte materialene tørker ferdig før alt blir beiset i de samme fargene som er brukt på huset og detaljer ellers.

Familien Koppen er veldig fornøyde med resultatet. Utestuen har blitt bedre enn forventet.  - Vi bruker nesten ikke stua lenger, forteller Marianne. Hagestuen har blitt et naturlig samlingssted for familien. – Dette har blitt «hytta» vår, sier Arne Martin. – Familiens samværsmønster har blitt forandret. Her lever vi det gode liv offline!

Fint uterom

 

 

Juryens kommentarer:

I første diskusjonsrunde kom ikke dette hagestueprosjektet helt til topps, kanskje fordi det er litt diskre i sin utførelse? Men etter å ha studert prosjektet «med lupe» ble det raskt en av favorittene hos juryen. Dette er et prosjekt som mange kjenner seg igjen i; Vi ønsker oss flere utetimer, men vind og nedbør gjør at vi flytter oss inn. Løsningen som her er valgt, harmonerer og henger godt sammen med huset, men oppleves likevel som en selvstendig stue. De store dørene og den gode takhøyden gir god fleksibilitet, åpenhet og følelse av å sitte ute – uansett årstid. Terrassen  binder hagestuen fint sammen med både hus og resterende hage og de plassbygde blomsterkassene lager en naturlig grønn overgang i uterommet. Juryen liker at rekkverket har samme utførelse som husets uteplass i annen etasje. Et maritimt interiør gir gode assosiasjoner til et hytteliv i skjærgården.

Ønsker du at denne finalisten skal vinne Uteromsprisen 2013? Stem her!

Har du allerede stemt på din favoritt? Legg igjen en hilsen på vår Facebookside og bli med i trekningen av en rålekker hageslange!

 


Vinner av Uteromsprisen 2013

$
0
0

Etter en uke med neglbitende spenning har stemmene nå blitt talt opp og vinneren av årets Uteromspris og 50.000 kr er Line & Jan Inge Røe og deres nydelige orangeri ved Renaelva!

OrangeriDet ble totalt avgitt nærmere 1000 stemmer på våre 3 flotte finalister og Rød endte opp med  47  % av disse.

Det er en meget fornøyd Jan Inge vi treffer når vi ringer for å gratulere.
- Folk rundt oss har vært veldig engasjerte og det er ikke hver dag det kommer slike omtaler i lokalavisen!

Lokalavisen Østlendingen skrev en sak om finalisten tidligere denne uken, den finner du på våre nettsider.

Når vi spør om de har noen byggeplaner i år er Jan Inge rask med å svare nei. Selv om de har flere prosjekter på gang i fremtiden, synes vi de skal bruke årets tidlige vår på Rena til å nyte livet med fiske i elva og lange lyse kvelder i orangeriet.

Kveldsstemning i orangeriet

Vi tar turen til Rena i mai for å overrekke prisen og lover å ta mange bilder av dette nydelige stedet. I mellomtiden kan dere lese om byggeprosessen her på Byggebloggen vår.

 

En liten park i hagen

$
0
0

Maj Helen og Tor Helge på Tingvoll ville forstørre og forbedre uteplassen sin. De ønsket seg en dam og begynte så smått i 2008 med å anlegge denne med en bro over.

Dam, platting og broDe utvidet uterommet med en treplatting og en praktisk redskapsbod.

RedskapsbodPlattingen vokste for å få uteplassen mer helhetlig. Maj Helen forteller at de valgte å bruke Royalimpregnerte materialer, for å få plattingen mest mulig vedlikeholdsfri.

Det ble også bygget en trapp for å forenkle tilgangen til plattingen.

TrappStormen Dagmar tok i jula 2011 med seg redskapsboden!
Istedenfor å bygge en erstatning, ønsket de å bygget et større skjul, som også kunne bli brukt som lysthus.

Bygger utestueLysthuset ble kledd med liggende kledningsbord, som ble behandlet med jernvitrol. De vil da gråne naturlig og kreve lite vedlikehold senere.
Det er brukt royalimpregnerte materialer på taket.

UtestueMaj Helen og Tor Helge satte inn fire skyvedører i den nye utestuen sin, som kan åpnes og lukkes etter behov.

LysthusNå har de fått en deilig uteplass med stor platting hvor de kan nyte varme sommerdager og en praktisk og lun hagestue der de kan sitte å beundre hagen og dammen. Både Tor Helge og Maj Helen er godt fornøyde. – Her er det koselig å sitte om sommeren!

Semifinalister Uteromsprisen 2014

$
0
0

Fagjuryen i Bergene Holm Inspirasjonspris har valgt ut 10 flotte finalister i konkurransen om Uteromsprisen 2014.
Her er vi på jakt etter inspirerende bruk av tre i uterommet. Det kan være en terrasse, et overbygg, et anneks eller egentlig det meste som bygges utenfor husdøra.
Alle_rPremien er på 50.000 kr og årets kandidater er som følger (i tilfeldig rekkefølge):

……………….
1) Tone Mette Baann Eftang

Mobilfri-sone i Sandefjord. Pen utestue i stil med hovedhus.Barebeppe_r

……………….
2) Kjell og Tone Storøygaard

Terrengtilpasset og detaljrik hagestue i Dalen.Fjellstue_r

……………….
3) Ulf og Lene Kingsrød

Minilåve med god lagringsplass og sjarmerende låvebru.Minilåve_r

……………….
4) Steinar Barmsnes

Multifunkjonelt overbygg mellom garasje og hus.Overbygg_r

……………….
5) Steinar Jørgensen

Skulpturell hagestue og flerbruks (ute)rom bygget i gran.Skulptur_r

……………….
6) Katrine Musken

Stor terrasse med innfelt belysning og skjult innfesting.Terrasse_r

……………….
7) Henning Kulterud

Nett og pen pergolaløsning i impregnert k-virke.Pergola_r

……………….
8) Bente Andersen

Utestue med innbygd grill og hyttefølelsen inne.Utestue_r

……………….
9) Berit Kvisli Østmoe og Beate Holing

Definerte soner og kreativ bruk av tre i uterommet.Daybed

……………….
10) Pia Goodwin

Vakker sjøbod i stil med hovedhus.Sjøbod_r

Hva synes dere om årets finalister? Vi synes det er noen helt fantastiske prosjekter!

Fagjuryens foreløpige konklusjon er at her er det mange verdige vinnere av Uteromsprisen. Juryen vil derfor vurdere å få hjelp av folket via en avstemming for avgjøre hvem som har bygget fjorårets beste uterom. Dette gjøres også i klassen for Interiør og er både spennende og engasjerende for alle som er interessert i byggeprosjekter i tre. I år vil vi i tillegg dele ut prisen på Hagemessen, så her blir det spennende helt frem til helgen 17.-19. April da Hagemessen går av stabelen på Lillestrøm.
Vil du holdes oppdatert, så kan du følge oss på FB, Instagram og Twitter!

Finalist nr.2: Paviljongen i Tyværvåg

$
0
0

Andre finalist til Uteromsprisen er Steinar Jørgensen fra Tyværvåg.
Hovedbilde_jørgensenHagestuen har løst alle de tre ønskene Steinar hadde: En ekstra overnattingsplass, et sted for hans 3 år gamle datter å leke, og sist men ikke minst; en skulptur i hagen.
Enkel grankledning som er malt i svart og hvitt gir et stramt og fint uttrykk, samtidig som det er noe organisk og harmonisk over det. Deler av interiøret har også den samme kledningen. Det gir en  fin overgang mellom interiør og eksteriør, og er med på å dempe det stramme inntrykket fra designet.
Vindu_1000 Inne_1000Når det gjelder vår finalist nr. 2 til Uteromsprisen må vi starte med en liten fin historie fra 1900-tallet (1980-tallet for å være mer presis og ikke høres så gammeldags ut)
Som 15 åring bygget Steinar Jørgensen en lekehytte på 6m2 til sin dengang 3 år gamle bror. Han gjorte alt arbeidet selv, og var selvfølgelig veldig stolt over jobben.
Spesielt husker han at døren ble laget med en innfelling for skikkelig lås. Denne hytta hadde stått i hagen i 30 år og absolutt gjort sin nytte.
Steinar ønsket seg en ny hytte. Og 6 m2 var for snaut for å imøttekomme de ønskene han og familien hadde.
Hytta skulle være litt større slik at den kunne benyttes til overnatting. Med store barn som kommer på besøk innimellom, kunne det noen ganger være kjekt med en stue og et ekstra sted «å gjemme seg bort». Steinars yngste datter på 3 år ville dessuten gjerne ha et sted å leke, slik at dette behovet også måtte inkluderes. I tillegg hadde Steinar lenge ønsket seg en skulptur i hagen. Steinar tok  fatt på oppgaven,laget noen skisser og en pappmodell. Det ble greit nok, men manglet «sjvung». Like før før han satte i gang,  fikk han svar på en henvendelse han hadde sendt til Saunders Architecture. Og joda, de var interessert å tegne en hagestue! Steinar skrinla egne tegninger, og reiste til Bergen for et møte.
Saunders leverte, og en måned senere var hele designet i boks. Ett sett med enkle tegninger, samt noen muntlige forslag til farger og materialbruk. Resten var opp til Steinar og snekkeren han fikk hjelp av.
Fundament_1000 Bygging_1000 Resultatet har blitt en fantasisk flott hagestue på 15 kvadratmeter. En beskyttet platting i tilknytning til hagestuen og en kombinert levegg/utebod for verktøy, leker og grillutstyr. Her kan gjester overnatte og store og små barn leke. Far kan slappe av i hengekøya eller på den romslige benken.

Bonusen er at alle har fått en trekantet skulptur å kikke på og beundre. Steinar kaller den for «Paviljongen».
Bakside_1000 Skulptur_1000 Arkitekten har gitt designet navnet «Slice». Vi synes begge deler passer fint.

Her kan du se flere bilder av «Slice» (eller Pavilijongen).

Synes du Steinar bør vinne Uteromsprisen?
Fra 7.-14. April kan du stemme på norges største hageblogg Moseplassen.
Fagjuryryen skal også kunne påvirke og sikre at deres fagområder blir ivaretatt. De har fått 100 poeng hver.
Det kun er mulig å avgi en stemme per IP-adresse, og at stemmene blir talt opp 15.april. Da legges også stemmene fra fagjuryen til og summeres med folkets stemmer.

Vinneren presenteres på Hagemessen den 17.04. Vi skal selvfølgelig også dele det her på bloggen så raskt vi klarer.

Finalist nr.4: Gjennomarbeidet og detaljrik hagestue

$
0
0

Denne vakre Hagestuen til Tone og Kjell Storøygaard har mange unike og inspirerende kvaliteter – ikke minst er deres filosofi med å bruke tid, jobbe langsomt og legge krefter i detaljene er noe vi alle kan la oss inspirere av i våre hektiske liv og stressende hverdager.
Tone  og Kjell har hele veien vært bevisste på at hagestuen skulle være et overskuddsprosjekt både økonomisk og praktisk.
Denne evnen til å «ta tiden til hjelp» var en viktig faktor for at juryen lot seg begeistre stor for dette prosjektet og sendte Tone og Kjell videre til finalen i Uteromsprisen 2014.  Hovedbilde_StrorøygårdHagestuen tok utgangspunkt i noen gamle, høye vinduer de hadde. Tegningene tilpasset Kjell og Tone til terrenget og de andre byggene på området. På en slik tomt må man virkelig følge terrengets premisser, for her er det bratt!
De gamle bygningene i området er smale og høye, og det var viktig for familien Storøygaard at deres hagestue tilpasset seg omgivelsene. Huset deres er en gammel tømre fra 1880-tallet som Kjell tidligere hadde restaurert og satt opp et tilbygg med enkel stavkledning. Dette ville han gjenta på Hagestuen.

Drømmen_1000 Støp_1000Familien var lenge usikre på hvodan de skulle dele inn rommene. Hvor var det best å sitte? Hvor skulle hemstrappa plasseres? Og hvor skulle de flotte materialene de hadde spart til dette prosjektet benyttes og best komme til sin rett?
Kjell jobber til daglig i industrien men elsker å jobbe med tre. Det er dette mesterstykket av en treskjært stolpe bevis på!Treskjæring_1000 Hems_1000Stolpen fikk sin endelige plassering mellom hemstrappa og teglsteinsmuren.
Fargespillet i mursteinene og de røde vinduene har vært avgjørende for fargevalget i Hagestua. De pudderosa, kalkspettede gamle mursteinene (fra den gamle pipa i huset) fungerer veldig godt med fargene de har valgt på det malte panelet og listverket. Takhøyden gjør at hagestuen føles luftig og romslig, og den smarte hemstrappen kan flyttes etter behov.
Samarbeid_1000 Snekring_1000Arbeidet med hagestuen til familien Storøygaard har vært et langsomt overskuddsprosjekt som er bygget uten tidsfrist og stress for å bli ferdig. Hver detalj er nøye vurdert og ingenting overlatt til tilfeldighetene.Dør_1000 Tommelopp_1000Stoler_1000Disk_1000Gjenbruk av en gammel bodbenk fra Tones bestefar er med rester fra mursteinen i pipa blitt forvandlet til en praktisk arbeidsbenk med kasse til såjord.

Vinter_1000Nå kan endelig Tone og Kjell Storøygaard senke skuldrene og nyte resultatet. Den lange prosessen og samarbeidet med hagestuen har gjort at «fristedet» øverst i den bratte hagen oppleves ekstra verdifult. Sammen har de skapt noe som de, familie og venner kan ha glede av i mange år.
Vi synes hagestuen har litt Anne Knutsdotter; «Uren, luren, himmelturen» over seg. Kanskje det har noe med at søknaden fra Tone het «Drømmen om en hagestue»? Uansett er hagestuen virkelig nå.

Synes du hagestuen i Dalen bør vinne Uteromsprisen?
Fra 7.-14. April kan du stemme på norges største hageblogg Moseplassen.
Fagjuryryen skal også kunne påvirke og sikre at deres fagområder blir ivaretatt. De har fått 100 poeng hver.
Stemmene blir talt opp og summert med juryens stemmer den 15.april.

Vinneren presenteres på Hagemessen den 17.04. Vi skal selvfølgelig også dele det her på bloggen så raskt vi klarer!

Finalist nr.5: Vakker sjøbod

$
0
0

Blant årets finalister til Uteromsprisen er det mange fine utestuer i ulik type og stil. Pia Goodwin og familien hennes har på denne praktfulle eiendommen i Asker bygget en flott og funksjonell sjøbod som nå kjemper om 50.000 kroner i finalen.
Hovedbilde_PiaPia Goodwin og familien bygget nytt hus som stod ferdig i 2005. Målet var at huset skulle passe til tomten og omgivelsene, og det skulle se ut som om det hadde ligget der «alltid».
Fasade før_1000På tomten var det en sjøbod som var bygget på 60-tallet. Denne passet ikke lenger til hovedhuset som hadde fått sørlandsstil. Verken takvinkel,stil eller plassering i forhold til  hovedhuset var ikke særlig estetisk.
Før_1000Familien drømte om en sjøbod som kunne brukes både sommer som vinter og etter å ha spart noen år og med hjelp av litt ekstra i lån, valgte familien i fjor å gjennomføre drømmen. Asker kommune og Fylkesmannen godkjente byggemelding om de ønskede endringer og de kunne gå til verks.
2013  008 Bygging_1000 Underveis_1000Deretter begynte prosessen med å finne gode håndverkere, og heldigvis fikk familien anbefalt noen utrolig flinke og hyggelige tømrere. Møne, vindskier og samme type kledning (rektangulærkledning/tømmermannskledning) som hovedhuset var en selvfølge for å få det uttrykket de ønsket.
De valgte å isolere bygget slik at det også kan brukes om vinteren. Med en elektrisk varmeovn er den lille «hytta» rask å varme opp.
Far i huset har jevnlige pokerkvelder med gutta, ungdommene på 16 og 20år samles der med venner, og mor, Pia har stadig koselige kvelder med god mat og drikke sammen med sine venninner i sjøboden.
Det har med andre ord blitt et meget nyttig tilskudd til hovedhuset!
Front_750Tidligere ble boden bare brukt til hageredskap, gressklippere og diverse skrot. Nå har familien fått et koselig oppholdsrom med flott utsikt og en unik nærhet til sjøen.
På baksiden har de bygget to små boder, hvor den ene er til hageredskap og den andre er en kombinert garderobe (skrifte til badetøy) og til å oppbevare redningsvester og båtutstyr. Sistnevnte bod fungerer vinterstid som lagringsrom for alle puter til hagemøblene.
Det nye «tilbygget» har blitt en berikelse for hele familien, som nyter sjøboden både utenifra og innenifra.

Lavvann_1000 Perspektiv_1000

Juryen synes sjøboden «binder sammen» tomten på en fin måte, og synes helheten i det arkitektoniske utrykket gir et veldig gjennomført uterom.

Synes du Pia og familiens sjøbod bør vinne Uteromsprisen?
Fra 7.-14. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.
Fagjuryryen skal også kunne påvirke og sikre at deres fagområder blir ivaretatt. De har fått 100 poeng hver.
Det kun er mulig å avgi en stemme per IP-adresse, og at stemmene blir talt opp 15.april. Da legges også stemmene fra fagjuryen til og summeres med folkets stemmer.

I år vil vi presentere vinneren og overrekke premiesjekken på hele 50.000 kroner fra scenen på Hagemessen. Klokken 14.30 på fredag 17. April går vår juryformann på scenen og skal du på Hagemessen håper vi du kommer innom oss!

Finalist nr. 6: Mobilfri sone i Sandefjord

$
0
0

Nest siste finalist til Uteromsprisen er denne fine hagestuen til familien Baann Eftang.Utestue_1000image[1]Familien i Sandefjord bor på en naturtomt, med forholdsvis liten hage, men med store terasseplattinger langs med huset.
De ønsket seg en ekstra plass der hele familien kunne samles og forlenge sommeren og de fine kveldene. En utestue var derfor et ønske som stod høyt på listen. Et drøyt år senere sto denne fine utestuen klar!
de79b-uteplass Støp_1000Tone Mette og mannen satt seg ned og tegnet en utestue i samme stil som huset. Samme takvinkel, og mest mulig vindusflater slik at den skulle bli mest mulig luftig og romslig, selv om arealet var 15 kvm.
Stuen skulle bygges selv. Gode venner er en velsignelse og de hjalp selvfølgelig til.
JobbDe valgte å isolere utestuen slik at den kan brukes året rundt. Store vinduer skaper den luftige følelsenfamilien ønsket og lyser opp i skogen på kveldene.
Sofa_1000 NattFamilien i Sandefjord har skapt akkurat det det drømte om – en hyggelig samlingsplass både for familie og venner. Her er mobilfri sone – noe som er blitt tatt vel imot både av voksne og barn.
Utestuen som ble ferdig i høst har allerede blitt brukt til hyggelige middager med gode samtaler rundt bordet, og spillekvelder med barna. Du kan se mer til hvordan det er hjemme hos Tone Mette og barna på bloggen hennes Barebeppe eller på Instagram/bare_beppe.

HagestueJuryen liker spesielt at utestuen harmonerer med huset og lager en fin helhet i uterommet. Gangstiene og terrassen binder hovedhus og uterommet sammen på en fin måte og hagen fremstår gjennomtenkt og harmonisk.

Synes du hagestuen til Tone Mette og familien hennes i Sandefjord  bør vinne Uteromsprisen?
Fra 7.-14. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.
Presentasjon av vinneren og overrekkelse av premiesjekken på hele 50.000 kroner vil i år skje fra scenen på Hagemessen klokken 14.30 på fredag 17. April.


Vinner av Uteromsprisen 2014

$
0
0

I år var det et utrolig høyt nivå på prosjektene vi fikk inn til  Uteromsprisen og likevel ble den en soleklar vinner!

2rom_1000Vi gratulerer Ulf og Lene Kingsrød med Uteromsprisen 2014 og premien på 50.000 kroner. 

Familien fra Sarpsborg trengte lagringsplass og resultatet er blitt en lagringsplass av de sjeldne, noe Moseplassens lesere helt klart også så, for minilåven fikk hele 38% av stemmene. Nesten 2.300 stemmer kom inn i løpet av perioden (2.285 for å være eksakt) og det er også ny stemmerekord!

Samtidig som dette innlegg på nett er vi på Hagemessen og deler ut prisen til Lene og Ulf, og vi lover å dele bilder fra premieutdelingen veldig snart!

Hvis du vil lese mer om hvordan familien i Sarpsborg bygget den sjarmerende minilåven kan du trykke her.

Fagjuryen til Bergene Holm Inspirasjonspris har jobbet seg gjennom alle søknadene til Inspirasjonsprisen 2014 og vurdert hvert prosjekt grundig.
For Uteromsprisen ser juryen etter spennende uterom i tre, og i år var det spesielt mange gode søknader i denne kategorien.

Collage-BH-Finale-2015Alle som har brukt tre i sine byggeprosjekter til å søke på Uteromsprisen: Vi er på jakt etter spennende uterom i tre som harmonerer med øvrig bebyggelse; terrasse, balkong, lysthus, vinterhage, sjøbod, anneks etc.

Juryen vil benytte anledningen til å takke for alle de flotte bidragene. All arbeidsinnsatsen og den bevisste holdningen til materialvalg og løsninger har i år imponert juryen ekstra mye.

Har du pusset opp eller bygget med tre ute? Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen 2015! ( Prosjektet skal være helt ferdig og man kan søke 2 år etter at det er avsluttet) Vi sender en stor takk til vår samarbeidspartner Anne på Moseplassen.com!

Signatur Pergola på Hagemessen 2015

$
0
0

Det var forventet publikumsrekord til årets Hagemesse, og da gjelder det å utnytte arealet best mulig og sørge for oppmerksomhet. Da Maxbo Sjetten foreslo at vi burde bygge et sammen med andre leverandører tenkte vi at det kunne bli bra, spesielt ettersom den prisvinnende hagedesigneren og vår samarbeidspartner Darren Saines sto for designet.
Stand_1000Da Darren foreslo en toetasjes pergola trodde vi først at han tullet. Men neida, vi endte opp med kjøkken i første, lounge i andre etasje pluss en frittstående pergola på den unike fellesstanden vi delte med Weber og Aaltvedt og som  Trest Entrepenør AS bygget etter alle byggekunstens regler. 3Dskisse
Pergola med tv_10000 Signatur pergolaen er en videreføring av den vi har bygget hjemme hos Darren tidligere og som du kan se bilder av her.
Terrassenyheten Signatur Grå ble benyttet på gulvene inne i pergolaen og fargen harmonerte godt med både stein, møbler og det impregnerte treverket.
Pergola fra dam_1000Hele konstruksjonen ble bygget opp av konstruksjonsvirke, så den som sier at 2″4 er kjedelig bør tenke om igjen. Her er det kun 2″4 i vegg og takmodulene, mens stolper og tak også har med kraftige 2″8 bord, noe som gjør Signatur pergolaen svært solid.
Selvfølgelig hadde vi med oss våre fremste eksperter på tre og impregnerte materialer, og vår mann, Gunnar Christensen fikk brukt all sin erfaring og kompetanse når hagebyggere ville ha tips og råd til å bygge med tre i uterommet.
Eksperten_1000Den vakre dammen ble rammet inn av  Signatur Grå terrassebord.
Vann_1000Med ulike utepeiser og belysning kan en pergola brukes større deler av året. Selv om det sterke lyset på Hagemessen gjorde at de stemningsfulle elementene ikke syntes like godt er det lett å forestille seg at man kan nyte mange fine vår- og høstkvelder hvis man har en slik fin gasspeis i pergolaen.
Nå er pergolaen demontert og på vei til oss, der vi skal sette den opp på nytt og dokumentere hele prosessen. Så om et par uker kan du laste ned en guide til hvordan du selv kan bygge en solid og vakker Signatur pergola, designet av landets fremste hagedesigner Darren Saines. Skal du først bygge terrasse anbefaler vi vår slik-gjør-du-det guide som du finner sammen med de andre guidene på vår nettside.

Vi har fornyet egen hage med Signatur Pergola!

$
0
0

BGH_Pergola HK_1000Husker dere innlegget om Hagemessen der vi viste den flotte standen Darren Saines designet?
Vi flyttet like så godt pergolaen til vårt hovedkontor i Larvik slik at vi kunne gjøre enda flere forbedringer og tilpasninger, i tillegg til at vi fikk dokumentert hele byggeprosessen slik at du nå bygge din egen Signatur Pergola.

Bygging_640Snekkerne fra Trest Entrepenør er spesialister på bygg til hage og uterom, og  jobber ofte på Darren sin prosjekter. Ettersom de hadde demontert og merket materialene godt da pergolaen ble demontert på hagemessen gikk selve monteringen raskt og effektivt.Montering_640Det er lettest å være to når man arbeider med konstruksjonsvirke i høyden. Her skrus kraftige spiler av 48 X 98 fast fra begge sider.
Sko_640Naturligvis valgte vi å legge Signatur terrassebord som gulv. Når det impregnerte treverket får tid til å gråne vil fargene harmonisere ytterligere, og det vil kun være terrassegulvet som vil trenge vedlikehold i form av beising ca annen hvert år.Pergola_640Vi har Skeidar Larvik som nærmeste nabo og da vi så den fargerike Gozo serien måtte vi bare låne et sett og teste.  Rosa stol_640Nå håper vi bare på varme og fint sommervær slik at lunsjen kan spises ute!
Blomster_640Du kan se bildene av Darren Saines sin hage der tre pergolaer er satt sammen i vinkel på terrassebloggen vår.
Ønsker du å bygge din egen solide og trendy pergola kan du laste ned byggeguide fra nettsiden vår.Nyhetsbrev

Denne uken vil også vår nye Uteromsbrosjyre distribueres ut til våre forhandlere. Her finner du massevis av inspirasjon til terrasser, hagestuer, levegger, trehytter, leksetuer, plattinger og selvfølgelig… SIGNATUR PERGOLA.

Vi er alltid interessert i å høre hva dere synes. Send oss gjerne kommetarer og tilbakemeldinger.
Vil du se flere bilder av tre i interiør og uterom kan du følge oss Instagram og Facebook. 

Hele bygda møtte til prisutdeling og badefest!

$
0
0

Flåten_Tryttjen_1000Husker dere den flotte badebrygga som vant Inspirasjonsprisens Åpen Klasse?
Det er ikke så mange steder med ca 100 innbyggere som har eget badeland. Nå er det nok heller ikke så mange steder du finner like engasjerte og arbeidsomme innbyggere som i Vestbygda i Vegårshei heller. Vi har nemlig møtt dem – og latt oss imponere!

I slutten av Juni dro vi til Vegårshei med premiesjekk, plankett, marsipankake og drone (!).
På den flotte badeplassen møtte både ordfører i Vegårshei, Kjetil Torp og resten av bygda opp da prisen for Åpen Klasse ble tildelt Vestbygda Idrettslag og Espeland krets.
Grunneier, Reiulf Heen var selvsagt til stede og uttrykte sin begeistring for det store oppmøtet. Med over 100 personer tilstede må de fleste hus i bygda ha stått tomme denne ettermiddagen.  Åpen Klasse_Tryttjen_1000Grunneier Reiulf er glad for at anlegget er blitt så populært og tror at nettopp den sterke dugnadsånden, samholdet og det fysiske beviset som denne badeplassen er, kan lokke fler til bygda.Åpen Klasse_Tryttjen_1000_1Barna var ikke vanskelig å lokke med på en konkurranse der de måtte gjette hva vi hadde skjult inne i vår mystiske trekasse. Flere mente de kjente både mus og edderkopper, men de aller fleste av barna tippet riktig, og det måtte bli loddtrekning om de fine t-skjorte premiene.Åpen Klasse_Woodcraft_1000Følg med på vår FB-side i sommer så lover vi at det skal bli nye muligheter til å vinne en Woodcraft t-skjorte.
Åpen Klasse_Tryttjen_1000_2Juryformann, Tone Bente Bergene Holm delte juryens begrunnelser og roste dugnadsånden i bygda før Inspirasjonsprisen ble delt ut til prosjektgruppa for den imponerende badeplassen på og ved Tryttjenn.
Ved siden av Tone Bente står styremedlem Chantal van der Linden som visste om den årlige prisutdelingen til Bergene Holm AS, og sendte inn søknaden for badebrygga.
Styreleder i Vestbygda idrettslag, Hannelore Karlsen, forteller at bryggeanlegget ble bygd av en ivrig og god dugnadsgjeng sist sommer, og stod ferdig i september. I midten, sammen med Hannelore står Torfinn Skeimo.
Han er mannen som har snekret aller mest på anlegget. Hvor mange hundre timer det er blitt har han ingen anelse om. Finn Arne Kaldal leder prosjektgruppa Tryttjenn står sammen med vår merkevaresjef, Hege og holder planketten som nå skal skrus fast på badebrygga.

Åpen Klasse_Tryttjen_1000_3Den flotte grillplassen og gapahuken er bygget etter at søknaden ble sendt inn og vurdert, og kanskje får vi en ny søknad fra de engasjerte prosjektgruppa til neste år?
Før den tid lover vi å publisere en dronefilm slik at dette flotte anlegget kan sees fra luften.

Har du, eller kjenner du noen som har bygget noe fint, annerledes eller kreativt i tre? Det kan være stort eller det kan være smått – det viktigste er at det er til inspirasjon. Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!

Glade vinnere av Beste Søknad 2014

$
0
0

Beste søknad_1000
I konkurransen om Bergene Holm Inspirasjonspris kan alle som har bygget med tre delta og vinne premier for tilsammen 250.000 for sine flotte byggeprosjekter. Tone og Kjell Storøygaard var finalister i kategorien for Uterom, og fagjuryen bestemte tidligere i sommer at de skulle belønnes med prisen for Beste søknad 2014!

Hovedbilde_StrorøygårdSøknadsfristen til alle kategoriene i Bergene Holm Inspirasjonspris er 1. desember hvert år. I løpet av de 6 årene konkurransen har blitt gjennomført, har vi mottatt hundrevis av søknader og tusenvis av bilder. Det ligger mye jobb bak de fleste søknadene og juryen bruker lang tid på å gå gjennom hver enkelt av disse.
Da er det ekstra morsomt når det kommer så gjennomarbeide søknader slik som materiellet vi fikk fra Tone og Kjell.
Mer om juryarbeidet kan du lese ved å følge linken her.

Snekring_1000Underveisbilder og skisser gir et godt bilde av prosessen bak det endelige resultatet og lar juryen fortstå prosjektets mange faser.

Drømmen_1000 Tone og Kjell Storøygaard var veldig flinke til å beskrive prosjektet sitt. De la ved mange, gode bilder, bildecollager og beskrivelser i tillegg til en fyldig søknad. Tone og Kjell sendte oss i tillegg flotte hefter med bilder og beskrivende tekst. Den lange reisen som Tone og Kjell har gjennomført for å realisere sin hagestue hadde de laget til en historie i to bildebøker som hjalp juryen til å forstå alle valgene og se de mange detaljene.
Ettersom jurymedlemmene er bosatt ulike steder i landet er digitale bilder ofte det greieste.
Noen brenner en CD eller legger bildene på en minnepenn, andre sender oss en link til en Dropbox-mappe.

DSC03651_900Gjennom sin søknad fortalte Tone og Kjell om den lange prosessen og hvilke ønsker de hadde for sin Utestue. Vil du se flere bilder og lese mer om hagestuen i Dalen kan du klikke her.

Juryens begrunnelse
Juryformann Tone Bente Bergene Holm sier dette om årets vinner av Beste Søknad: – En samstemt jury mente denne søknad var et prakteksemplar. Den inneholder alt det juryen trenger for å sette seg godt inn i prosjektet, den informerer, engasjerer og inspirerer. Premien er på 5000 kr. Vi gratulerer!

All nødvendig informasjon om Inspirasjonsprisen finner du på våre nettsider. Under «Hvordan søke» finner du elektronisk søknadsskjema, eller du kan be om å få søknadsskjemaet sendt hjem per post om du ønsker det. Flere tips rundt dette med søknadsskrivingen finner du her på Byggebloggen vår.

Lykke til! Vi gleder oss til å se hva du har bygget!

Veslemo – første vinner av eksteriørprisen

$
0
0

Hovedbilde
I 2009 ble Veslemo i Sandefjord kåret til den aller første vinneren av Eksteriørprisen. Den gangen var ikke alle prisene vi i dag deler ut etablert, og blogging var  for mange et relativt ukjent fenomen. Derfor synes vi det er ekstra morsomt at du i dag kan se nye bilder fra Veslemo, og samtidig  lese blogginnlegget fra 2009.
Huset har rik detaljering og kledningen er av typen barokk.
EntreDa Veslemo vant visste vi heller ikke at huseier, Amalie Ree tre år senere skulle søke jobb hos oss, og bli den første produktsjef for våre interiørprodukter.
Det er ingen tvil om at huset i Sandefjord har blitt tatt vare på og renovert av en ekte «treskalle». Mange av overflatene i huset har helt unike paneler fra testproduksjoner av våre kolleksjonspaneler. I atelieret hun bygde for premiepengene er en av de første testkjøringene av panelet Trollhvit montert både liggende og stående.
Hennes unike evne til å kombinere gammelt treverk med nytt gjør rommene personlige og sjarmerende.
Rød stolOgså uterommet har blitt oppgradert med en mix av gammelt og nytt treverk.  AtelierUtestuen er et perfekt sosialt samlingspunkt og rekreasjonssted.
StallenUtestuen er utelukkende bygget i gjenbrukte materialer, mens det på uteplassen under epletreet er benyttet terrassegulvet Signatur grå.  Utearealene er en idyll av vakre prydbusker, vekster, og sittemiljøer.
Signatur2

SignaturDa Veslemo vant var det eksteriøret som overbeviste juryen med sin vakre kledning i profilen Barokk og omfattende detaljering. I dag er interiøret vel så imponerende! Gjennom hele renoveringsprosessen har huseierne hatt fokus på gjenskape det gamle gårdspreget. I stuen er det gamle tømmerveggene og grangulvet beholdt.
StueDet hvitmalte panelte taket gjør rommet lyst og luftig.
Stue med sengOgså på badet er det en miks av gamle tømmervegger, nytt panel og listverk og gammelt treverk i mange av detaljene.
Mørke karmlister tar igjen fargen i de historiske gulvflisene.Bad2Bad4Bad 3En skapseng utnytter plassen og gir mye skjult lagringsplass. Den smarte skapsengen på bildene under har Amalie laget av utlegg og avkapp fra panelkolleksjonen Tre bukkene Bruse.
SengVed å skjære ut lukene etter at panelet er montert blir dørene diskret synlige og stripemønsteret fra de ulike panelene har fokus. Også under trappen opp i sengen er det bygget smarte hyller.Seng2På hovedsoverommet er gammelt treverk benyttet både til å bygge den unike sengen og den smarte skapløsningen som utnytter plassen under skråtaket. Gammel seng

loftstueMed lav takhøyde er hvitt et klokt valg. Legg merke til den vakre vindusbelistningen og hvordan fotlisten er malt i samme farge som gulvet.

Soverom1KjøkkenKjøkkenet og spiseplassen følger samme harmoniske fargepalett.
Beige karmDet er ikke mange eiendommer med så mye historie i vegger og gulv.
Ingen vet helt hvor gammel gården er, men den eldste dokumentasjonen er fra 1856 og her har det vært både gårdsdrift og søndagsskole.
Det er jo nettopp dette som er så spennende med gamle hus! Ulike eiere som setter sitt preg på rom og atmosfære og gir boligen den sjelen og personligheten som nye hus ikke har rukket å få.

Vår produktsjef interiør har utvilsomt satt sitt tydelige preg på dette flotte trehuset og vi ønsker Veslemo lykke til videre.
Vil du se enda flere bilder fra Veslemo kan du besøke Facebooksiden Amalie har laget; www.facebook.com/veslemo

Har du et nytt eller gammelt hus eller hytte der det er bygget eller pusset opp med tre håper vi du søker Inspirasjonsprisen!
Søknadsfristen er 1. desember hvert år og søknadsskjema finner du her. 

Inspirasjonsmagasiner til alle som skal bygge nytt eller pusse opp med tre

$
0
0

BGH_Brosjyrer_1000Alle gode ting er TRE, sier vi ofte.
Nå har vi også en rykende fersk samling av tre magasiner, stappfulle av inspirerende bilder og kunnskap om trebeskyttelse, overflatebehandling, bygging og mye, mye mer.

I dette blogginnlegget kan du lese de direkte i din nettleser. Ellers finner du alle våre trykksaker hos byggevareforhandlere som selger våre produkter og på www.bergeneholm.no kan du bestille de eller laste de ned som PDF.
BGH_brosjyre_2015_Vinnere

Vi får hvert år over hundre søkere til Inspirasjonsprisen og endel av vinnere og finalister  vil du finne igjen i når du blar deg gjennom våre nye magasiner.
Ønsker du kunnskap og inspirasjon til å ta de rette valgene vedrørende kledningstype og profil, funksjon, overflatebehandling og vedlikehold bør du ta en titt på EKSTERIØR+.
Dette magasinet er for deg som skal velge kledning til hus, garasje, anneks, sjøbod eller hytte. Enten du skal bygge nytt, eller skifte eksisterende.

Klikk på bildet for å bla i EKSTERIØR+
Eksteriør brosjyre Nordmenn har lange tradisjoner for å bruke tre i interiøret.
Uansett hvilken stil som passer ditt hus og din smak, har vi panel og listverk som kan komplettere stilen.
Dette magasinet er for deg som ønsker å bruke interiørprodukter – panel og listverk – av tre.

Klikk på bildet for å bla i INTERIØR+
Brosjyre InteriørDen siste i rekken av magasiner er for deg som planlegger å bygge med tre i uterommet. Her viser vi løsninger for terrasser, plattinger, trapper, rekkverk og pergolaløsninger.

Klikk på bildet – og du kan bla i magasinet UTEROM+
BGH brosjyre_2015_Uterom_Web_1000Vi håper du finner nyttige tips og inspirasjon i våre magasiner!

Gi oss gjerne tilbakemeldinger her på byggebloggen, slik at vi kan dele enda mer kunnskap og det vi kan best – nemlig TRE:)
Daglige oppdateringer om hvordan vi jobber får dere på vår Facebook- og Instagramside.


Finalist 2: Idyllisk og sjarmerende hagestue

$
0
0

F2-2
Charlotte Hegge Wærstad i Skien er finalist til Uteromsprisen med sitt nydelige og idylliske lysthus.
Hagestuen har blitt et ekstra oppholdsrom hele året, selv om den ikke er større en 15 kvadrat.
F2-1
Charlotte hadde lenge gått med en drøm om å bygge et lysthus. Inspirasjonen kom fra den gamle lekestuen de hadde på plassen før, og da de plutselig fikk tilbud om å få naboens gamle vinduer, kom de et stort skritt videre. Vindu2_1000Snekkerfirmaet Christensen og Christensen Bygg AS  har bygget det flotte lysthuset i stil med hovedhuset.
F2_3
Hovedhuset til familien er et gammelt empirehus fra slutten av 1700 tallet, og de følte det var riktig med gamle elementer i det nye lysthuset.
Utvendig valgte de å sette opp ferdig grunnet kledning i utvendig rustikk. Spirene og de mest utsatte delene er utført i trykkimpregnert virke.
F2-8
Snekkeren var også svært hjelpsom når familien ikke fant gulv de synes passet. Han hadde nemlig revet opp et gulv hjemme, og Monica falt pladask for de brede, slitte plankene han kom med og tilførte lysthuset enda mer sjel.
Bord_1000Brystningen under den blå tapeten er gjenbruk av dørblader.Tapet_1000Lysthuset har gulvvarme og er isolert. Panelprofilen Perlestraff kler veggene innvendig.PerleNedløpene i sink er håndlaget av en blikkenslager. Ønsket var å lede regnvannet over i en eiketønne.
F2_2Inspirasjonsprisjuryen lot seg sjarmere av det stemningsfulle lysthuset i Skien og synes de har fått frem mange kvaliteter og vist god bruk av tre både inne og ute.

Synes du Charlotte og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

Finalist 3: Funksjonell og flott terrasse med overbygg og smarte plantekasser

$
0
0

F6-2
Blant årets søkere til Uteromsprisen var det mange fine utestuer og overbygg i ulik type og stil.  Monica og Rune Dahle Pedersen er strålende fornøyde med sin nye uteplass der de kan koser seg fra tidlig vår til sent på høsten.
F6-1
Familien har fått et nytt utvendig rom, med sin flotte og funksjonelle terrasseløsning, som nå kjemper om 50.000 kroner i Uteromsprisfinalen.

På bildet under ser du terrassen slik den var før ombygging. Trappeløsningen stenger terrassen mot hagen og i tillegg gikk rekkverket ganske høyt. Monica og Rune ønsket dette lavere for å få bedre utsikt fra stuen og åpne mer opp mot hagen.F6-7
Familien hadde en «vanlig» veranda med grei størrelse og plass for paviljong. Ettersom paviljongen gjentatte ganger blåste avgårde bestemte de seg for å lage noe mer permanent. Den store transformasjonen, familien med relativ enkle grep, har fått til var en viktig faktor for at juryen lot seg begeistre stor for dette prosjektet og sendte Monica og Rune videre til finalen i Uteromsprisen 2015.
Overbygget er konstruert og bygget i konstruksjonsvirke. De tre stolpene er godt fundamentert i bakken og laget med 48×98 k-virke med kledningsbord på begge sider.
F6-6
Med levegger i smale lekter skjermes plassen for vind og innsyn.
F6-5
Monica sydde også gardiner slik at de kan trekke for åpningen om det skulle bli vind. De monterte et gjennomsiktig plasttak over ca. halve verandaen. Monica var redd plasttaket skulle virke «gammeldags», men er i ettertid storfornøyd med resultatet og ikke minst at det slipper inn masse lys.
F6-1Hele verandaen er rammet inn av levegger og blomsterkasser i samme stil. F6-3Terrassen er i sin helhet dekket med impregnerte terrassebord. De eksisterende bordene er naturlig grånet, men etter en sesong eller to vil skillet mellom de nye og gamle terrassebordene være utvisket.

Synes du Monica og Rune bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

Finalist 5: Skjermet hagen med en stilren utestue

$
0
0

UtestueManuela Hardy fra Sandnes har bygget en lys og moderne utestue med både spise- og rekreasjonsplass. Hagestuen er skjermet fra gaten og har en fin, liten «bakgård». Den luftige hagestuen har dører på begge langsidene. Mens den mot veien har en verandadør, vender store skyvedører ut mot en skjermet uteplass hvor hele familien nyter dagene på den lune plassen, som har mye sol om sommeren.
F5-11Den skjermede plassen gir rom til både lek og kos. Legg merke til hvordan de smarte plantekassene blir et stødig rygglene til sofaen.
F5-3Familien valgte å bygge utestuen i tre. Utvendig er hagestuen kledd i rektangulær kledning (også kjent som Tømmermannskledning – samme profil som huset), mens liggende hvitmalt panel i profilen Skygge Rett kler veggene innvendig.
F5-9Manuela valgte også profilen Skygge Rett i taket.  Det solide spisebordet er bygget av restematerialer og malt hvitt.F5-10Manuela er spesielt fornøyd med at uterommet passer så fint til huset. Inspirasjonsprisjuryen liker hvordan Manuela og familien har benyttet tre og betong sammen og at prosjektet fremstår nordisk og lett i sitt uttrykk.
F5-1

Synes du Manuela og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.
Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!

Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)


Finalist 6: Unik utestue bygget for ruskete vestlandsvær

$
0
0

F7-3
Njål Vikanes i Ulsteinvik
 ble vi kjent med i fjor da han deltok i Barnas Trepris med en tøff tømmerhytte med gangbro.
Njål er utvilsomt en byggeglad og nevenyttig kar, og i år valgte juryen han ut som finalist til Uteromsprisen med det flotte annekset han har bygget der det før sto ei lita hytte fra 1952.
F7-2For at familien skulle få plass til besøk av både slekt og venner ble løsningen å rive det gamle og bygge nytt. Da det i  gamle hotellet i Ulsteinvik skulle rives (Central Hotell – bygd i 1915) spurte Kari om de kunne overta de staselige vinduene. Med banjonettsag og tilhenger hentet Njål og Heidi 8 viduer (som viste seg å være i 4 forskjellige størrelser). Noen av glassrutene knuste under transport og ettersom vinduene var laget på gamlemåten måtte de helt til Oslo for å finne ruter, fra samme tidsepoke, som kunne erstatte de knuste.
F7-5Med så mye vindusflater var det en utfordring å få til den bærende konstruksjonen som naturlig nok skulle tåle røft Vestlandsvær. Njål la inn masser av spikerplater og stålbeslag for å binde trekverket sammen. Takkonstruksjonen var krevende, men ved å gå ned til halv dimensjon på takstolene, for så å kompensere dette med dobbel tetthet ble skipsingeniør, Njål fornøyd.
F7-4Selve fundamentet ble pålet ned med kraftige impregnerte materialer som Njål stabiliserte med liggande påler og det hele ble dekt med store steiner. På den måten slapp de å bruke barduner, som ikke ville blitt like fint.
Utvedig ble hagestuen malt mørk brun, slik som hovedhytta, mens interiøret er lyst og delikat.F7-6En «hatt» med blå glasbyggerstein skaper et unik særpreg på utestua. Vinduene og de blå glassbyggersteinene i taket gir magisk lys, spesielt i den blå timen.
F7-1Glasshuset blir brukt både sommer som vinter, og med plass til 14 stykk rundt bordet blir stemningen ofte høy.
Juryen liker spesielt godt den vakre takkonstruksjonen og formen på hagestuen i Ulsteinvik og synes Njål og Heidi har bygget en hagestue med høy inspirasjonsfaktor.

Synes du Njål og Heidi bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

Finalist 7: Flott terrasseløsning med lekker og lys vinterhage

$
0
0

4Nysommerstuebilde1Annbjørg Hylland har selv designet sin nye, moderne og praktiske uteplass med en lekker, lys vinterhage som gir dem gode bruksmuligheter hele året.
F1-2
Den nye sommerstuen er på 20 kvm og har saltak. De har satt inn en verandadør fra stua i hovedhuset og ut til sommerstua, og med praktiske skyvedører har de fått en samløs overgang fra terrassen og utestuen.

På bildet under ser vi hvordan den gamle terrassen var. Terrassen var gammel og litt skeiv og takoverbygget var for lite for familiens behov.
Akkurat som hos en av de andre finalistene var terrassen lukket og relativt stengt mot hagen. Trappen var smal og sidestilt og i tillegg til rekkverk var det busker langs hele langsiden.F1-1
Familien Hylland har brukt noen år på å planlegge hvordan de ville ha det og benyttet gratisversjonen av Google Sketchup som hjelpemiddel. De var gjennom mange ulike varianter på skissestadiet, og prosjektet ble  til slutt helt annerledes og mer omfattende enn hva de tenkte da de startet planleggingen. Fundamentering_1000Med en 36 kvm terrasse og 20 kvm utestue er det viktig med solid fundamentering.
4Nysommerstuebilde2Annbjørg ønsket et mer moderne uttrykk, og samtidig med byggingen av sommerstue og ny terrasse så skiftet de også ut alle vinduer og dører på huset. Inspirasjonsprisjuryen berømmet dette prosjektet nettopp for å ha løftet hele fasaden og spesielt godt fungerer den nye trappeløsningen.
4Nysommerstuebilde4Den innfelte blomsterkassen og det liggende rekkverket, bygget av impregnerte lekter, er fine detaljer som gir hele huset i sin helhet et løft. Terrassegulvet er av typen Kebony.
Familien er veldig fornøyd med løsningene og uterommet som helhet. De er også veldig godt fornøyd med det kvalitetsmessige arbeidet som entreprenøren Landehim Bygg har utført, og materialene som er levert gjennom Maxbo Gjøvik.

Synes du Annbjørg og familien bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!
Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

Viewing all 56 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>